"Волейбол с кауза - Да играем заедно off line"

На 09.05.2019 г. Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Панагюрище проведе събитие „Волейбол с кауза – Да играем заедно off line“, посветено на превенция на киберзависимостта и обездвижения начин на живот и насочено към насърчаване на активността и сътрудничеството при младите хора. С това се насочва обществения интерес към вредите и опасностите от неконтролираното присъствие на децата в интернет и призовава към търсенето на здравословни алтернативи. В проявата се включиха волейболни клубове от 4 общини:  ВК „Велинград-волей“ с треньор Димитър Санкев, ВК „Левски“ – Карлово с треньор Красимир Петров, ВК „Металик“ – Сопот с треньор Йордан Димов и ВК „Пан-волей“ – Панагюрище  с треньор Росица Ангелкова. Срещите съдийства Мария Стоянова. Специални гости бяха Нели Минчева и Екатерина Маринова от МКБППМН-Карлово, както и г-н Василев, председател на ВК „Пан-волей“ – Панагюрище . 

Събитието  започна от 11.00 часа в голямата зала на „Арена Асарел“. В 12.30 ч. бе откриването, на което приветствие към участниците и гостите отправиха Зам. Председателя на Комисията Анелия Караколева и Евгения Загорска – секретар на МКБППМН към община Панагюрище.

Последваха емоционални мачове между отборите. На финала бе изигран демонстрационен мач от треньори, педагози, деца и представители на Местната комисия и така заявиха своята подкрепата към каузата.

От Местната комисия застанаха зад идеята, че победата е там, където има съгласие и предпочетоха да не класират отборите, а участниците да получат еднакви награди, раници с надпис от събитието, отборите -  плакет и оригиналната волейболна топка на националния тим. Така  децата не се съревновават‚ а се обединяват около каузата и се чувстват съмишленици – коментира Секретаря на местната комисия. От МКБППМН – Карлово поднесоха приятна изненада, като раздадоха подаръци на участниците и организаторите.

Бяха излъчени и индивидуални отличия – за най-добър сервис, най-добро нападение, най-добра защита, най-полезен състезател и най-добро либеро.

Получи се хубав празник с много нови приятелства и удовлетворение от споделеното преживяване.